recensies

Ben je benieuwd wat anderen van mij en mijn coaching vinden? Lees dan hieronder een aantal recensies.

Ik was altijd iemand die keuzes maakte met mijn hoofd. Ik vond het belangrijk om een goede baan te vinden en veel geld te verdienen. Grote plannen dus. Ik ben het zakenleven in gegaan en werd daar uiteindelijk niet gelukkig van. Ik ondervond spanningsklachten.

Tijdens mijn coaching bij Marinda heb ik geleerd om keuzes te maken met mijn hart. Zij stelde mij goede vragen: wie ben ik eigenlijk? Wat vind ik leuk om te doen? Waar komt het vandaan dat ik met mijn hoofd keuzes maak in plaats van met mijn hart? Marinda wist haar vinger steeds op de zere plek te leggen, waardoor ik mijzelf veel beter heb leren kennen. Sindsdien maak ik keuzes waar ik echt blij van word.

Ik pluk daar nog steeds elke dag de vruchten van en ga met veel plezier naar mijn werk. Ik ben heel blij met mijn traject bij Marinda en kan dat iedereen aanraden!

Marloes, 35

Eén ding wist ik zeker, ik was klaar om een aantal dingen te veranderen in mijn leven, maar geen idee waar te beginnen. Via via kwam ik bij Marinda terecht.

Super gespannen was ik voor de kennismaking en geen idee wat ik van de gesprekken moest verwachten. Gelukkig klikte het meteen tussen ons. Met de vragen die Marinda stelt, houdt ze me die spiegel voor en geeft ze me inzichten in de vragen die ik heb.

Dankzij Marinda heb ik geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en de beslissingen te nemen die ik belangrijk vind voor mezelf. Na elke gesprek loop ik weer geïnspireerd en vol vertrouwen naar buiten. Door dat vertrouwen heb ik veranderingen die ik wilde in mijn leven weten door te voeren.

Monique, 31

Ik had het allemaal niet meer zo goed op een rijtje. Ik zou stoppen met school en had een invulling voor de dag nodig. Dit vond ik heel erg lastig. Toen ben ik mijn reis met Marinda begonnen.

Door middel van fijne en inspirerende gesprekken, ben ik gekomen waar ik nu ben. Want soms kom je alleen niet uit je gedachten en heb je daar iemand anders voor nodig, zoals in mijn geval Marinda. En ik ben haar heel dankbaar hiervoor.

Ik ga nu met veel plezier naar mijn werk en heb daar lieve nieuwe mensen leren kennen. En dat had ik niet gekund en gedurfd zonder de begeleiding van Marinda.

Lisanne, 19

Op het moment dat ik vastliep op het werk werd ik in contact gebracht met Marinda. Marinda is een warme persoonlijkheid en weet door haar professionele aanpak je aan het denken te zetten.

Door de spiegelingen en de handvaten ben ik tot inzichten gekomen die mij sterker hebben gemaakt. Ik ben echt veranderd sinds mijn gesprekken met Marinda. Ik ben anders gaan denken en ik blijf in het hier en nu en maak mij minder zorgen om de toekomst en om anderen en hun problemen. Ik blijf dicht bij mezelf en voel me daardoor een stuk lichter.

Ik ben heel dankbaar dat ik Marinda heb leren kennen want mede dankzij haar professionele aanpak heb ik dit alles bereikt. Nu kan ik op eigen kracht op deze positieve manier van denken verder gaan.

Harriette, 59

Wat mij het meest heeft geraakt in ons contact en wat mij dus ook heel erg heeft geholpen om bepaalde vicieuze cirkels te doorbreken, is dat Marinda mij heel veel heeft gegeven om over na te denken.

Het heeft me geholpen om dingen anders te bekijken, waardoor ik elke keer wanneer ik in een “negatieve” gedachtengang belandde dit mij heel erg heeft geholpen om er weer uit te komen en toch door te gaan.

Marinda heeft echt bepaalde dingen getriggered bij mij, wat mij uiteindelijk rust heeft gegeven. Ik heb het contact tussen Marinda en mij ook niet perse ervaren als dat zij een coach is, maar als een caring person die mij dat ene stukje heeft gegeven wat ik net nodig had om stappen te zetten.

Asiye, 27

Soms gebeurt er iets in je leven waar je geen controle op hebt en je niet weet hoe daar mee om te gaan. Dit overkwam mij. Ik had het gevoel alles kwijt te raken, zag de dingen voornamelijk somber in en wist niet zo goed ‘hoe nu verder’.

Marinda heeft mij laten voelen hoe krachtig ik eigenlijk ben en wat ik vanuit die kracht allemaal wél kan doen. Ze doet dit met heel veel warmte, liefde, luchtigheid, geduld en zonder te oordelen. Ze durft mij een spiegel voor te houden, waardoor ik steeds meer heb geleerd, en gevoeld, wie ik zelf ben en waar ik voor sta. Om vanuit die overtuigingen en dat gevoel mijn leven een positieve richting op te sturen.

Na een gesprek met Marinda voel ik me een stuk lichter en blijer en durf ik nieuwe stappen in mijn leven aan te gaan.

Suzanne, 35

In het leven loop je soms tegen jezelf en bepaalde dingen aan, ik besloot hier iets aan te doen. Ik kwam terecht bij Marinda.

De relatie tussen mij en Marinda is niet afstandelijk en zakelijk, zoals dat bij een psycholoog wel het geval kan zijn, maar dichtbij en persoonlijk. Marinda durft ook te delen.

Door de persoonlijke connectie is het voor mij veel makkelijker om mezelf te zijn. Hierdoor ontstaat er bij mij ruimte voor emoties en het tonen van deze emoties.
Marinda is sensitief en analytisch, zij vangt signalen op en kan hier vervolgens adequaat op reageren. Ze weet uit de warrige brei aanknopings- en kernpunten te vinden en verbanden te leggen, waar we het vervolgens weer over kunnen hebben. Ze benadert mijn uitdagingen niet vanuit de uitdaging zelf, maar ze overziet het geheel; helikopterview. 

Marinda is een gevoelsmens, zeer empathisch en liefdevol. Daarom is dit werk haar op het lijf geschreven. Ze spreekt en handelt vanuit haar hart en ik heb het geluk dat ik daar een stukje van mag proeven. Dank je wel lieve Marinda!

Astrid, 31

‘Ik ben een stuk actiever geworden en ik ben meer dingen aangegaan.’

Het heeft even geduurd voor ik zover was om met een coach contact op te nemen. Maar het kennismakingsgesprek met Marinda was erg prettig. Er was al snel sprake van vertrouwen, omdat zij ook haar eigen verhalen en ervaringen deelt.

Ik zat vast en ik vond het moeilijk om bepaalde onderwerpen te bespreken. Tijdens het traject heeft Marinda mij een spiegel voorgehouden en heeft zij mij duidelijk kunnen maken dat ik zelf verantwoordelijk ben voor wat ik doe of wat ik niet doe, dat is nog niet altijd makkelijk te accepteren.

Marinda biedt ruimte, maar houdt wel een stok achter de deur, zij legt keuzes bij mij – maar vraagt wel naar argumentatie, met korte antwoorden en standaardzinnen kom je niet weg.

Concreet heeft het traject mij – ondanks de coronasituatie en lockdowns – meer in beweging gezet. Ik ben een stuk actiever geworden en ik ben meer dingen aangegaan. Het contact tussen de sessies door is iets wat ik zeer waardeer.

Het is prettig om met Marinda te praten, zij is oprecht en eerlijk. Ik gun iedereen een Marinda in zijn of haar leven!

Frank, 36

Op je jonge leeftijd loop je regelmatig tegen dingen aan. Je weet gewoonweg soms niet hoe hier mee om te gaan en je raakt in paniek.

Ik had hier al met veel mensen over gepraat en steeds kwam ik er maar niet uit. Dus besloot ik opzoek te gaan naar een (job)coach, via via kwam ik aan Marinda en tot op heden loopt de samenwerking heel plezierig.

Marinda is erg kundig, liefdevol en doet haar werk met gevoel. Ook is Marinda niet zakelijk en dat maakt gelijk een band tussen de coach en jou!! Je praat net zo makkelijk als tegen bijvoorbeeld je vriendin of beste kennis.

Kortom ik ben erg blij met haar. Ze neemt haar cliënt zoals hij of zij is en doet dit zonder oordelen. Kortom een topcoach!! Ik gun iedereen iemand zoals Marinda, want zij maakt de kijk op sommige dingen net wat positiever!!!

F., 20 jaar

Deel je ervaring

Ik vind het ook erg leuk om jouw ervaring met mijn coaching te lezen. Ik nodig je uit om je ervaring hieronder te delen, dank je wel!